Daruskocsi bérlés fa elszállításhoz és zöldterület gondozáshoz

Egy daruskocsi sokmindenre használható. A nagyméretű, nehéz dolgok mozgatásán kívül sok kisebb dolog összeszedésére és szállítására is. A KCR csipegetős daruzás például gallyazás után pillanatok alatt platóra pakolja a rengeteg faágat, amit akár napokig szedegethetnénk emberi erővel. A különféle kiegészítővel felszerelt bivalyerős munkagépünk a gallyaktól kezdve a méteres átmérőjű, hatalmas fatörzsekig bármit felemel és a megfelelő pontra mozgatja. Nézzük, mennyi mindent megold a darus kocsi bérlés fa elszállításához, földlabdás fa daruzáshoz, zöldterület gondozáshoz!

daruskocsi_berles_fa_elszallitashoz

Daruskocsi fa elszállításához

Komolyabb munkák esetén szükséges a darus kocsi fa elszállításhoz. A különböző okokból kivágott vagy gyökérrel együtt kiemelt fák lehetnek akár öreg, nagy átmérőjű és magasra nőtt darabok is. Ezekk elszállítása komoly fejtörést okozna darus autó nélkül. Eleve egy ilyen nagyra nőtt fa megmozdítása is szinte lehetetlen gépi erő nélkül. Hiszen ilyen esetekben a súly, a méret és a forma is nehézséget okoz. A komplex daruzást és szállítást lehetővé tevő darus kocsink bármilyen fát gond nélkül mozgat. A földlabdával kivett, áttelepíteni kívánt fákat óvatosan, szakszerűen visszük az átültetés helyére. Közped pedig maximálisan megóvjuk a növényt. Természetesen, amennyiben szükséges, az igényeknek megfelelően bedaruzzuk új helyére, ahol ismét gyökeret ereszthet.

Miért hasznos a daruskocsi bérlés zöldterület gondozás esetén?

Fa_elszallitas_daruskocsi_berles

A daruskocsi bérlés  zöldterület gondozás esetén néhány feladathoz egész egyszerűen kikerülhetetlen. Ezek egy része talán inkább a zöldterületi munkák ellátásához szükséges előkészületeknél vagy utómunkáknál jönnek elő, ám néhány konkrétan park vagy udvar fenntartási, kialakítási vagy felszámolási műveletekhez tartozik.  Az egyszerű virágágyásokhoz, kisebb volumenű gallyazási munkákhoz, fűnyíráshoz és hasonlókhoz semmi szükség daruskocsira. Azonban a sok vagy nagyméretű fa elszállítás, oszlop oda szállítás és lerakás, beton vagy kő elemek daruzása, esetleg higiéniai vagy irodakonténerek, mobil wc-k kipakolása mindenképpen jelentős gépi erőt és szakmai hozzáértést igényel. Felsoroljuk, miért kell a zöldterület gondozáshoz darus autó ilyen esetekben:

  • Hogy mozdítható legyen: Számos, fentebb felsorolt elem kézi erővel, kisebb gépekkel meg sem mozdítható, ám a mi MAN darus kocsink bármit felemel.
  • Biztonságért: Attól, hogy valamit meg tudunk mozdítani darus autó nélkül, még nem jelenti azt, hogy biztonságosan sikerre is visszük, amibe belekezdtünk. A biztonságos daruzáshoz és szállításhoz a szállítandó elem súlyának, típusának, méretének megfelelő munkagép és azt azt kezelni tudó személyzet szükséges. A vezetői engedély és kezelési gyakorlat mellett rögzítéstechnikai ismeretek is kellenek, ha nehéz, nagyméretű vagy kényes dolgok daruzása, szállítása, bárminemű mozgatása a cél.
  • Gyorsaságért: Ha nagyot kell emelni, akkor megfelelő erő és felszereltség mellett gyorsan kivitelezhetjük, míg félmegoldásokkal ügyeskedve – melyek esetén a siker is kérdéses – ott „szórakozhatunk” vele álló nap.

Egy szóval a daruskocsi a leghatékonyabb megoldás a zöldterület gondozás legnehezebb feladataihoz. Amennyiben nem csak darus autó bérlésre van igény, hanem a zöldterület gondozását is szakértőkre bízná, mi abban is tudunk segíteni.

Zöldterület gondozás darus kocsi bérlés segítségével vagy darus autó bérlés fa elszállításhoz? Hívjon minket még ma, hogy akár már holnap elkezdhessük a közös munkát!